برای ساختن یک خانه نیاز به استفاده از مصالح ساختمانی باکیفیت است، یکی از مهمترین مصالح ساختمانی  آجر سفالی است که از خاک رس، آهک و آب تولید می شود. آجرسفالی با نام دیگر بلوک سفالی از مصالح پرکاربرد در ساختمان سازی است که برای دیوارهای غیر فشاری و بخش های بدون تحمل فشار به کار می رود. این بلوک های سفالی به گونه ای در ساختمان عمل می کنند که در تابستان و مانع ورورد گرما به داخل و در زمستان مانع ورود سرما به داخل هستند، پس در تابستان داخل خنک و در زمستان گرم می باشد.در این مقاله در مورد بلوک سفالی چه انواع و ابعادی دارد برای شما عزیزان صحبت میکنیم.

انواع بلوک های سفالی

بلوک های سفالی با توجه به رنگ، کیفیت و ظاهر دسته بندی می شوند.

انواع بلوک های سفالی از نظر ظاهر

  1. بلوک های سفالی سوراخ دار ( توخالی)

سطح روی این بلوک ها دارای سوراخ های هم اندازه و توخالی است که این باعث سبک شدن وزن این بلوک ها می شود و آنها را برای ساخت و ساز سقف و دیوارها مناسب می کند.

بلوک های سوراخ دار را می توان به صورت افقی و عمودی در ساختمان سازی همراه با ملات به ضخامت 12 میلی متر به کار برد. بهترین روش برای چیدن این بلوک ها به صورت افقی است، اما اگر لوله ها قصد عبور از داخل دیوار را دارند بهتر است عمودی چیده شوند.

  1. بلوک سفالی معمولی ( با رویه، بدون سوراخ)

از قدیمی ترین انواع بلوک های سفالی است  و به نام های دیگر توپر، زبره و آجر گری نیز شناخته می شود.

انواع آجر از نظر کیفیت

آجر درجه 1

آجرهای درجه یک آجرهای با کیفیتی هستند که در کوره های بزرگ سوزانده می شوند. بنابراین، این آجرها دارای شکل استاندارد، لبه های تیز و سطوح صاف هستند. دوام بیشتری دارند و استحکام بیشتری دارند. از بلوک سفالی درجه یک می توان برای سازه هایی که دائمی و همیشگی هستند، استفاده کرد. با این حال، به دلیل خواص خوب آنها نسبت به کلاس های دیگر گران هستند.

بیشتر بخوانید:مقایسه آجر سفال با آجر بتنی

آجر درجه 2

آجرهای درجه دو، آجرهایی با کیفیت متوسط ​​هستند و با فرآیند قالب گیری زمینی قالب گرفته می شوند. این آجرها در کوره می سوزند. اما به دلیل قالب گیری زمینی، سطوح صاف و همچنین لبه های تیز ندارند. شکل این نوع بلوک های سفالی به دلیل ساخته شدن روی زمین ناهموار، نامنظم است.

آجر درجه3

بلوک های سفالی از نوع درجه سه معمولا کیفیت خوبی ندارند و عموماً برای سازه های موقتی مانند آجرهای نسوخته استفاده می شوند. اینها برای مناطق بارانی مناسب نیستند. این نوع از بلوک ها آسیاب شده هستند و در کوره سوخته اند. سطح این نوع آجرها ناصاف و دارای لبه های نامناسب می باشد.

آجر درجه 4

بلوک های سفالی از نوع درجه 4 بسار کیفیت هستندو در سازه ها معمولا کاربردی ندارند. آنها خرد شده و به عنوان سنگدانه در ساخت بتن استفاده می شوند. آنها با سوزاندن بیش از حد به دست می آیند، به این دلیل آنها بیش از حد گرم می شوند و طبیعت شکننده ای به دست می آورند. بنابراین، آنها می توانند به راحتی شکسته شوند و برای اهداف ساخت و ساز مناسب نیستند.

انواع بلوک سفالی از نظر رنگ

این بلوک های سفالی در رنگ های تیره و روشن تولید می شوند که رنگ تیره به دلیل نزدیک بودن بلوک به حرارت کوره و رنگ تیره به دلیل دور بودن بلوک از حرارت کوره است و رنگ بلوک سفالی به سلیقه و محل مورد استفاده برمی گردد.

انواع بلوک سفالی از نظر رنگ

طبقه بندی بلوک های سفالی بر اساس کاربرد آنها

بر اساس هدف استفاده از آجرها به انواع زیر تقسیم می شوند:

بلوک های سفالی معمولی

این بلوک ها رایج ترین بلوک های مورد استفاده هستند و هیچ ویژگی یا نیاز خاصی ندارند. دارای مقاومت فشاری کم و کیفیت پایین هستند و معمولاً در دیوارهای داخلی استفاده می شوند.

آجرهای مهندسی

این آجرها به دلایل زیادی شناخته شده اند. مقاومت فشاری بالا و ظرفیت جذب پایینی دارند. آنها بسیار قوی و متراکم هستند. دارای ظرفیت باربری خوب، مقاومت در برابر رطوبت و مقاومت شیمیایی هستند. رنگ قرمز یکنواختی دارند. آنها به عنوان کلاس A، کلاس B، کلاس C طبقه بندی می شوند. کلاس A قوی ترین است اما کلاس B بیشترین استفاده را دارد. آنها عمدتاً برای کارهای مهندسی عمران مانند فاضلاب، کارهای زمینی، دیوارهای حائل، مکان های مقاوم در برابر رطوبت و غیره استفاده می شوند.

ابعاد بلوک سفالی

همانطور که این بلوک ها انواع مختلفی دارند، در سایزهای مختلف نیز وجود دارند که این تفاوت سایز به نوع کاربرد آنها برمی گردد.

بلوک سفالی ۷ سانتی‌متری با ابعاد 7*20*20

از این بلوک ها برای دیوارهای باقطر کم و نازک مانند دیوار راه پله و آسانسور استفاده می کنند.

بلوک سفالی 10 سانتی متری با ابعاد 10*10*20

این بلوک ها برای دیوارهای جداکننده در ساختمان مانند دیوار بین دو اتاق استفاده می شوند و در واقع نوعی عایق محسوب می شوند.

بلوک سفالی ۱۵ سانتی‌متری با ابعاد 20*20*15

بلوک سفالی 15 سانتی متری برای دیوارهایی با ضخامت زیاد، مانند دیوارهای اطراف ساختمان کاربرد دارند. به دلیل ضخامت زیاد این بلوک ها عایق صدا نیز هستند و تبادل صدا را کاهش میدهند.

و در آخر اینکه؛

بلوک سفالی یکی از مصالح ساختمانی قوی، پایدار، سازگار با محیط زیست و زیبا است که می تواند به هر ساختمانی زیبایی و جذابیت بدهد.در این مفاله در مورد بلوک سفالی چه انواع و ابعادی دارد؟ برای شما عزیزان صحبت کرده ایم امیدواریم خوشتان آمده باشد.

0 0 votes
امتیاز به این محصول