مصالح ساختمانی بسته به جنس، نوع ساخت و منشأ و کاربرد آن به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. بیشترین آن که در ساخت‌وساز به کار گرفته می‌شود شامل: سنگ، آهن، خاک، ماسه و … است که بسته به نوع مدل ساختمان، باید مقدار متفاوتی را در نظر گرفت؛ اما نکته‌ای که باید در نظر داشت این است که حتی در ساخت یک بنای ساده، این مواد مورد نیاز است، و خواص هر یک از مصالح ساختمانی با یکدیگر متفاوت هستند در ادامه به این موارد خواهیم پرداخت.

 
خواص عمومی مصالح ساختمانی

خاصیت مصالح ساختمانی به دو دسته تقسیم می‌شوند، دسته فیزیکی و دسته شیمیایی هستند. از خواص فیزیکی می‌توان موردی همچون مقاومت در برابر انواع نیروهای کششی بر شمرد، خواص شیمیایی این متریال زمانی پدیدار می شود که این مصالح با عناصر طبیعی ترکیب شوند، عناصر طبیعی شامل آب‌ وهوا و … می‌باشد. مواد دارای خواص مکانیکی و رفتاری هستند که همه این‌ها باید توسط مهندسان در هنگام ساخت مورد بررسی قرار بگیرد.

خواص فیزیکی

خواص فیزیکی همان‌طور که از نام آن پیدا است، بیشتر روی ظاهر مصالح تأکید می‌کند. ظاهر مواد مانند: رنگ، وزن، حجم، جرم، پوکی، حفرها، وزن حجمی، وزن مخصوص و … همچنین مواردی مانند میزان انتقال حرارت، دمای ویژه، دمای ذوب، استقامت در برابر آتش و استقامت در برابر تغییرات دما از جمله خواص دیگر فیزیکی مصالح ساختمانی می‌باشد.

خواص مکانیکی

در خواص مکانیکی متریال ساختمانی، استقامت و پایداری آن‌ها در برابر فشارها را تعیین می‌کند. این خاصیت به طور مثال میزان استحکام سازها در مقابل زلزله را تعیین می‌کند. در واقع خواص مکانیکی رابطه مستقیمی با نیرو، کار و انرژی دارد.

مقاومت

مهم‌ترین مسئله برای پیمانکارانی که در حیطه ساخت‌وساز فعالیت می‌کند، کیفیت و مقاومت مواد و متریال به کار برده شده در سازه است. از نظری علمی، تعریفی برای مقاومت مواد و مصالح وجود دارد که به این صورت بیان می‌شود: توانایی مصالح در برابر شن‌ها و نیروها. مقاومت فشاری، کششی، ضربه‌ای و پیچشی از چهار نوع مقاومتی هستند که برای تعیین کیفیت مقاومت مواد ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

خواص شیمیایی مصالح ساختمانی

خواص شیمیایی به‌طورکلی از اهمیت بالایی در مصالح و مواد اولیه برخوردار است. در واقع کیفیت مواد در برابر هرگونه تغییرات شیمیایی توسط همین خواص تعیین می‌شود. در واقع بیشتر ترک‌هایی که شما روی سطوح بعد از مدتی مشاهده می‌کنید، به خاطر همین توجه نکردن به خواص شیمیایی است.

نتیجه‌گیری

استفاده از مصالح ساختمانی باکیفیت بالا اهمیت بسیار زیادی در ساخت‌وساز دارد.

سازه­های مختلفی در چند سال گذشته مشاهده شده‌اند که در زمان تحویل بسیار چشم‌نواز بوده و از نظر فنی مشکلی نداشته‌اند بااین‌حال پس از سپری شدن مدت‌زمانی با ایجاد مشکلات عدیده در این سازها، مشخص شده که از نوع باکیفیت پایین در آنها استفاده شده، ازاین‌رو شناخت مواد و به‌کاربردن بهترین نوع آن برای هر کسی واجب است.
مصالح ساختمانی به چند دسته از جمله نوع ترکیب و کاربرد تقسیم می‌شوند.

 از جمله پرکاربردترین مصالح که در حال حاضر مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌توان این موارد را برشمرد گچ، سیمان، ماسه و سنگ و … .

خواص فیزیکی و شیمیایی و همچنین مکانیکی مصالح نیز بسیار حائز اهمیت است، برای اطلاع از این جزئیات برخی از کارخانه‌ها مشخصات فنی محصولات را بر روی بسته‌بندی محصول ذکر کرده‌اند بااین‌حال عزیزان غیرمتخصص می‌توانند برای انتخاب بهترین گزینه از نظر متخصصین مجرب در این مقوله راهنمایی دریافت کنند.  

کارخانه آجر سفال میهن در سال ۱۳۶۱ با موافقت سازمان صنایع و معادن فعالیت خود را در زمینه ی تولید انواع آجر درجه یک به وسعت ۱۲۰۰۰۰ متر مربع آغاز کرد . کارخانه آجر میهن همواره در تلاش بوده از به روز ترین ماشین آلات و تجهیزات محصولی بهتر و با کیفیت روز دنیا روانه بازار کند.این کارخانه پس از اخذ موافقت های لازم و تلاش های شبانه روزی موفق شد در سال ۱۳۸۴ سیستم اتوماتیک تولید و خشک آجر سفال را راه اندازی کند.

0 0 votes
امتیاز به این محصول